KETENsamenwerking als oplossing, enkele factoren om te groeien!

Heb je net als ik in het FD gelezen (6 mei 2017) over een innovatiemasterplan en daarmee economische groei garanderen? Door structureel te investeren in onderwijs en onderzoek (R&D) versterk je de economie. Een maand extra opleidingsduur blijkt extra economische groei op te leveren. Ook een euro extra aan R&D investeringen bij bedrijven leidt tot toegevoegde waarde voor de samenleving als geheel. Door te investeren in R&D profiteert het bedrijf. Het advies luidt investeer in onderwijs anders blijven we steeds terug vallen op een schamele groei! Lees ook het boek van Thomas Piketty (Kapitaal in de 21ste eeuw)

Factoren die interessant zijn om concurrentiekracht te ontwikkelen:

  • Het is een feit. Marges nemen al jaren af en vooral binnen de vastgoed.

Bovendien worden de eisen steeds groter, en daarmee komt de positie in de keten in het gedrang. Markten veranderen sterk omdat branchevreemde spelers toetreden. De macht van klanten en leveranciers neemt steeds meer toe. Door de globalisering en de komst van het internet wordt informatie steeds toegankelijker.

  • Vraag naar kwaliteit en serviceverbetering neemt toe

Concurreren op prijs heeft geen zin, leg de nadruk op kwaliteit, kennis en service. Je bent afhankelijk van je leveranciers in de keten om je klanten uiteindelijk de service te kunnen leveren. Samenwerking is essentieel!

  • Kosten voordelen behalen

Binnen de KETEN kunnen bedrijven een aantal processen integreren en daarmee kostenvoordelen behalen. Of het nu gaat om het bestellen van facilitaire producten, het inzichtelijk maken van de voorraadkosten, een overzicht op de lopende planningen of het opstellen van productinformatie, er is altijd een aantal direct te realiseren kostenvoordelen te behalen en daarmee de prijzen te verlagen!

Indien u meer informatie wenst over de aanpak en stappen waarmee u op korte termijn besparingen kunt realiseren en/of faalkosten kunt reduceren, stuurt u ons dan een mail!

Wij sturen u graag een nul-meting voor de organisatie.

 

Hartelijke groet,

Christa Wouda (owner DIOAcademy.com)

 

06-2154 1819

info@dioacademy.com

 

Leave a Reply