Waarom willen verschillende partijen in de keten samenwerken?

Veel ondernemingen zien dat de technologische vooruitgang versnelt, met nieuwe complexe uitdagingen als gevolg. Bedrijven moeten zich aanpassen of gaan failliet. Maar welke signalen zijn voor u interessant om concurrentiekracht te ontwikkelen? Waar begint u om voor te blijven op nieuwe concurrenten? Hoe kunt u met uw samenwerkingspartners uw concurrentiepositie versterken en daarmee de eindklant behagen?

Op een simpele manier kunt u in kaart brengen wat het belang is van marge, kwaliteit & service, de faalkosten en besparingen van de verschillende spelers in de keten. Het is mogelijk snel de focus van alle spelers vast te stellen. Vaak vormen negatieve ervaringen de basis. Toch kunt u objectief de kernactiviteiten, kennis en specialisaties definieren en aan de andere kant de belangen en opbrengsten. Zo ontstaat er een optimaal scenario met nieuwe rolverdelingen.

Prijs, kwaliteit en kosten blijft noodzaak

Steeds meer is een onderneming overtuigd te moeten werken aan zijn onderscheidend vermogen door unieke core competences. Als u nummer 10 in de markt bent, heeft u minder keuze en bent u veelal gedwongen tot een volgstrategie. Vanuit de praktijk gebeurd het invoeren op basis van prijs, kwaliteit en kosten. Juist voor deze bedrijven is van belang concurrentiekracht te ontwikkelen!

De top 5 en niche spelers daarentegen hebben meer opties maar ook zij zullen op zoek moeten gaan naar de kansen voor de korte- en lange termijn en het voordeel voor de (eind)klant (comfort) voor ogen te houden!

Bedrijven in de keten kunnen op een snelle manier bepalen of er meer concurrentiekracht in de keten te realiseren is en op welke wijze men dit het beste kan aanpakken.

Op tijd concurrentiekracht vergroten met KETENmanagement

Vergroten van concurrentiekracht is een bittere noodzaak en KETENmanagement is een kapstok aangereikt vanuit DIO en The New School (particuliere HBO/HBO+ onderwijsinstelling Amsterdam).

Het programma bestaat uit de volgende modules:

1. De klant centraal in de keten

2. De organisatie van de keten

3. Onze toekomst in de keten.

Het is uniek, inspirerend en praktisch. Gertrud Blauwhof, Lector Innoverend ondernemen (Haagse Hogeschool) en Mieke Oostra, Lector Innovatieve technologie in de bouw (Saxion College – Kenniscentrum Leefomgeving), kennen en herkennen de urgentie van KETENsamenwerking voor organisaties!

DIO is samenwerkingspartner van de BouwCampus, Stichting KIEN, Saxion College, SBRCUR.net voor de NulEnergieWoningen in Nederland.

Indien u meer informatie wenst over de aanpak en stappen waarmee u op korte termijn besparingen kunt realiseren of faalkosten kunt reduceren, stuurt u ons dan een mail!

Wij sturen u graag een nul-meting voor de organisatie. (Lees ook onze flyer over KETENmanagement)

 

Hartelijke groet,

Christa Wouda (owner DIOAcademy.com)

info@dioacademy.com

 

Leave a Reply